Scroll Top


Αγαπητοί ασκούμενοι,

Με αφορμή την έναρξη της πρακτικής σας άσκησης, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

α) Οι Φορείς/Εταιρείες έχουν λάβει ηλεκτρονικά το συμφωνητικό για την πρακτική σας άσκηση προκειμένου να γίνει η αναγγελία στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (υποβολή εντύπου Ε3.5/Αναγγελία Πρακτικής Άσκησης) 

Η ίδια διαδικασία στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα γίνει και στο τέλος της πρακτικής σας άσκησης (υποβολή εντύπου Ε3.5  για την λήξη της ΠΑ από τον φορέα απασχόλησης)

Και τα 2 παραπάνω έντυπα (Ε3.5), θα τα καταθέσετε στο γραφείο ΠΑ για την πληρωμή σας μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά με την λήξη της πρακτικής σας άσκησης, (με σφραγίδα και υπογραφή του Φορέα/Επιχείρησης).

β) Τα δικαιολογητικά για την πληρωμή σας μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο του Γραφείου ΠΑ (https://praktiki.upatras.gr/) στα έντυπα πληρωμής του Πανεπιστημίου Πατρών (https://praktiki.upatras.gr/entypa-panepistimiou-patrwn/).

Όποιο έγγραφο/δικαιολογητικό συμπληρώνεται από τον φορέα απασχόλησης και υπογράφεται απαιτείται και η σφραγίδα του φορέα απασχόλησης.

γ) Επίσης απαιτείται να προβείτε στην συμπλήρωση απογραφικού δελτίου ΕΙΣΟΔΟΥ καθώς και στην συμπλήρωση του απογραφικού δελτίου ΕΞΟΔΟΥ με το πέρας της πρακτικής σας άσκησης.

Στον ιστότοπο του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης (praktiki.upatras.gr) λειτουργεί πλατφόρμα συμπλήρωσης απογραφικών δελτίου ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ.

Στην καρτέλα ΕΝΤΥΠΑ  ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΞΟΔΟΥ έχετε τη δυνατότητα με την εισαγωγή του ΑΦΜ σας και του ΑΜΚΑ σας, να κάνετε είσοδο και να απαντήσετε στις ερωτήσεις με ΝΑΙ/ΟΧΙ.

Μετά την 1η εβδομάδα της πρακτικής άσκησης θα πρέπει να υποβάλετε το απογραφικό δελτίο ΕΙΣΟΔΟΥ.

Tο απογραφικό δελτίο ΕΙΣΟΔΟΥ αποτελείται από τέσσερα βασικά πεδία:

  • Α. ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • Β. ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • Γ. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
  • Δ. ΕΙΔΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

Προσοχή! Πρέπει να έχετε απαντήσει και στα τέσσερα παραπάνω πεδία για να θεωρείται το απογραφικό δελτίο πλήρες.

  • Α. Στο πεδίο αυτό απαντάτε όπως σας αφορά. (Η πρακτική άσκηση δεν θεωρείται εργασία και ακόμα και έχετε κάρτα ανεργίας, σαν φοιτητής δεν θεωρείστε άνεργος συνεπώς δεν δηλώνετε αριθμό κάρτα ανεργίας)
  • Β. Σε αυτό το πεδίο  η απάντηση πρέπει να είναι πάντα ΝΑΙ και συμπληρώνετε την επιλογή « φοιτητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους φοίτησης»

Στο ερώτημα Β0: Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ή δια βίου μάθησης στο οποίο συμμετέχετε, συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΠΑ? Η απάντηση είναι ΟΧΙ

  • Γ. Όσον αφορά το μορφωτικό επίπεδο είναι προφανές ότι σαν φοιτητής δεν μπορεί να είστε απόφοιτος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεπώς επιλέγετε απάντηση μετά την επιλογή Γ4 που είναι απόφοιτος Λυκείου εκτός και αν είστε ήδη κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ
  • Δ. Στο πεδίο αυτό απλώς απαντάτε όπως σας αφορά

 

Για την υποβολή του απογραφικού δελτίου ΕΞΟΔΟΥ, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε το χρονικό διάστημα της πρακτικής σας άσκησης και έπειτα να  το υποβάλετε.
Στα κύρια ερωτήματα απαντάτε ως εξής:

Α3: Δεν ανήκω σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες (άνεργος, εργαζόμενος ) Η απάντηση είναι ΝΑΙ

Β: Μετά την λήξη συμμετέχετε σε κάποιο άλλο  πρόγραμμα εκπαίδευσης ή δια βίου μάθησης? Η απάντηση είναι ΝΑΙ

Απαντάτε όπως στο απογραφικό δελτίο εισόδου και συμπληρώνετε την επιλογή « φοιτητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους φοίτησης»

Στο ερώτημα Β0: Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ή δια βίου μάθησης στο οποίο συμμετέχετε, συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΠΑ? Η απάντηση είναι ΟΧΙ

Ε1: Αποκτήθηκε εξειδίκευση μετά τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα? Η απάντηση είναι ΝΑΙ

Δεν έχετε την δυνατότητα εκτύπωσης των απογραφικών δελτίων που υποβάλλατε.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Καλή και εποικοδομητική Πρακτική Άσκηση!

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Πανεπιστημίου Πατρών
Κτίριο Διοίκησης, ισόγειο (Πρυτανεία)
Τ.Κ. 26500 Πανεπιστημιούπολη – Ρίο, Πάτρα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610997859 /2610997245
Web: praktiki.upatras.gr

ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ